Grillad laxklämma (För 4 pers)

En klämma där innehållet kan varieras i all oändlighet.

300 g gravad lax eller annan ädelfisk
2 tomater
2 kokta potatisar
1 liten rödlök
8 skivor tunnbröd
1 bit fetaost

Örtolja
1 dl olivolja
1 knippe hackade örter
(ex dill, basilika, citronmeliss)

 

Tillredning:

1

Skär lax, tomat, potatis och lök i mycket tunna skivor.

2

Pensla tunnbrödet med örtoljan.

3

Täck brödet med lax, potatis och tomat. Lägg på en brödskiva och tryck ihop.

4

Skär i lagom stora bitar och pensla utsidorna med örtolja.

5

Lägg på grilljärn och grilla försiktigt. När brödet blivit vackert brunt läggs det på en varm sten för att bli genomvarmt.

 

 

Servering:

Ät genast och drick ett glas ljust öl därtill.